Blogcandy hos Heffaklumpen!

Vem älskar inte godis?!
Jag kan iallafall inte hålla fingrarna borta;-) Tyvärr! :-D

Just nu har Heffaklumpen godisutdelning för att fira att snart 50 000 har hittat in i hennes blogg (!) och du har fram till långfredagen kl 20.00 på dig att vara med om en lott!

Bilder på smasket:Lösvikts-te... dekorerad av Heffaklumpen! Underbart! Teälskare som jag är :-)

Näst sista!

Feberfrossa
Ja, frossa, feber, huvudvärk och genomförkyld. Det sammanfattar väl ungefär hur vi har det här hemma. Sonen är bättre och ska förhoppningsvis till dagis imorgon för att leka av sig. Dottern har grönsnuva och jag har mår som jag förtjänar :-(
Det är inte rättvist.

Han kom iallfall iväg på våffelkalaset. Snälla morbror och moster var här och hämtade honom så han fick kalasa lite utan oss... Det behövde han! Så tråkig som jag har varit hela helgen.

Ännu ett påskkort
Men det här är iallafall lite annorlunda vikning på. Men! Man SKA mäta först och vika sen ;-) Jag fick efterjustera en del och när jag hade vikt klart kom jag på att det egentligen inte passade med stämpelmotivet... men men.... tycker det vart rätt ok ändå.


Riktigt påskgul cardstock den här gången. Hinken med blommor och den lilla fjärilen sitter på 3d-kuddar. Blommor från Panduro och Prima. Och en liten silverfärgad hjärtberlock i vänstra hörnet. Jag behöver nog norpa fler klämnitar från mamma för jag insåg att jag bara har en silverfärgad kvar!

Några närbilder att klicka upp:

 

Tack igen!
Ni som lämnar en kommentar... thanks! Och maken tackar för de kommentarer som kom på tv-bänken :-)

En award!

Från Cyllan kom en award...
Till alla i fl-tråden... där jag ju faktiskt är med... så jag sög åt mig med det samma :-) Har ju aldig fått någon så jag passar på ;-)


Ska fundera lite innan jag skickar vidare.....för det ska jag göra!

Söndagsgodis!

Smaskens!
Måste få visa upp vad som kom hem idag från Skapa Hobby... mitt månadspaket med lite extra smask i...


Månadspaketet var den här gången liiiila... Cs i vitt, svart, mörkrosa& ljusrosa. Inkidos vårkollektion 09 samt en svartvit paintables från Prima Marketing (har jag aldrig testat, ska bli kul!). Syrenlila sidenband, lila minirosor från Prima (2 storlekar), lila brads i olika format, svarta och vita organzablommor och en självhäftande sammetsbård!

Hade komplettrerat med gula cs, och Inkidos vårkollektion i rosa och blått med matchande cs...

Klicka på oss så blir vi större...
   

 

Inget skapat
dock, eftersom jag fortfarande har feber och mår blä... Kanske senare i veckan om vi har tur.


Makens pyssel :-)

Händig karl...
Bara för att visa att det faktiskt inte bara är jag som pysslar här hemma så kommer några bilder på våran TV-möbel som maken byggde i somras :-) Maskiningenjör by day, snickare by night ;-)

Vi hittade ingen färdig som passade och därför ritade han ett eget. Enkel design, men det var också tanken. Från början var det tänkt att det skulle vara röktonat glas i dörrarna, men vi börjar gilla det som det är... vad tycker ni?

Försök att strunta i den röda nätverkskabeln som slingrar sig likt en orm över golvet... Vi har inte fått ordning på trådlösa än...
Dörrknopparna har jag fått vara med och välja :-) Fast det var han som hittade dem!

Nu var det dags igen...

Tro det eller ej!
Men jag har faktiskt fått ytterligare ett gjort idag av bara farten. Det är iaf lite annorlunda, dvs andra blommor, jämfört med de tidigare ;-) Fick nyss ett samtal från Eva på Skapa Hobby (min privata langare *ler*) som är så go att hon ser till att jag får mina saker redan i helgen istället för mitten av nästa vecka! Du är go'! Tack! Nu kan jag kanske få en stund på söndagkväll att göra box! :-)Papper och cardstock är kändisar i bloggen vid det här laget. Gillar det orangea i bakgrunden, tycker det påminner lite om ägg :-D Bandet är införkskaffat på Skapa, stämpeln från Penny Black likaså. I rosetten på bandet ett litet "made with love"-hjärta i silver. Blommorna fick jag som överaskning när jag beställde minirosor från Ljuva Änglar, TACK! :-) Chrystalbrads, bärnstensfärgad strass (även som pricken över "a"). Bokstäverna är utstansade med grodan och det är självklart Sophisticate mini. Tyckte det blev lite platt så de fick lite 3D-glaze för att blinga lite ;-)

Kom lite närmare....

     Känner mig rätt nöjd med färgläggningen av igelkottarna trots att det blödit lite på ett par ställen. Köpte albumpapper på ICA Maxi som känns bra, men med ProMarkers så blöder det igenom och man får tänka på att hålla sig en bit från kanten (vilket jag ibland glömmer.... därför blev hjärtat på kuvertet lite suddigt och inte innanför strecken). Daniel säger "Men mamma, kan du inte rita innanför strecken!" när jag färglägger och missar ;-) GOKILLE! Har försökt mig på blendern som är suverän men kräver en del träning...

Tack!
Ja, tack för alla goa kommentarer! Jag är ibland dåligt på att skirva när jag kikar tillbaka, ska bättra mig! Men mest beror det på tidsbrist... Det finns så enormt mycket inspiration att hitta där ute i bloggdjungeln!

När jag trodde det snart var klart....

Räknat fel
Det var inte alls 8 kort som skulle tillverkas... det var 10! Så istället för att bara ha 1 kvar så har jag nu 3. Så det kan bli! Jag börjar ju få lite ont om påskigt material. Hm... Hur som haver. Här är nr 7 iallafall...


Upplägget har ni set förr... Samma sak med papperna :-) Den här gången har jag penslat på lite iriserande glitterlim på blommorna, stora som små. En liten fjärilscharm i högra övre hörnet. Lila brad över a i "påsk". Och så vit soufflé (hur det nu stavas!) i hörnen på mönsterpappret samt på bokstäver & stämpelmotiv.


Baksidan på fjärilen...

Snoriga familjen
Ja, så är det. Vi missar våffelkalaset på söndag som det känns nu. Lilleman är lite bättre, mini-me mår sämre (grönsnuva, har inte sovit nästan alls i natt och blir bara arg för hon inte kan andas när hon ammar) och jag mår väl som jag förtjänar :-( Det är i allafall fredag! Alltid något! :-)

Nästa vecka fyller mini-me 1 år! Tänk att det kan gå så fort... för ett år sedan mådde jag pest av graviditet och läääängtade efter att få åka till förlossningen... För 4 år sedan låg jag på BB, gravid och sjuk och väntade på besked om igångsättning (som inte blev och sedan fick vi vänta en månad till på Lilleman)...


2 sjuka barn och 1 sjuk mamma

Sjuklingar & vackert väder
Just nu känns det som hängiga familjen här hemma. Men inget värre än förkylningar och det är jag tacksam för. Fick veta igår att en nära familjemedlem är sjuk och jag hoppas att hon vet att vi tänker på henne.

Annars händer inte så mycket. Önskar vi kunde vara ute och njuta av vårvädret (visserligen har vi fortfarande en del snö på backen, men det är sol och vackert väder!). Går här och håller tummarna för att vi ska pigga på oss till helgen eftersom vi är bjudna på våffelkalas på söndag. Jag äter ju inte våfflor, men sonen gör det och han skulle nog bli lite ledsen om han missade chansen eftersom han inte får några hemma ;-) Har just insett att jag nog behöver investera i ett våffeljärn! Vad är en barnfamilj utan våffeljärn?!

Påskkort nr 6/8
Det kliar i fingrarna av längtan om att få börja på den lilla box som jag ska försöka hinna med innan påsk. Men den får vänta tills jag har gjort klart de sista korten. Dessutom väntar jag på ett paket från Skapa Hobby med månadspaket samt extra papper, däribland gul cardstock som behövs till boxen. Eftersom jag inte kan åka upp och handla i affären har de varit underbara och skickar med lite extra i månadspaketet :-) Enfärgad cardstock och de nya mönsterpapperna från Inkido (vår 09) i blått och rååååååsa. Mumsigt värre. TACK tjejer för hjälpen!

Men! Idag har jag producerat det här:

Var tvungen att ta ett kort i vackra vårsolen och det blir härligt men också en massa skuggor  ;-)


Älskar Bazzils embossade cardstock. Här är färgen "Butter", ångrar att jag inte beställde fler. Kom i förra veckan från Ljuva änglar tillsammans med minirosor, mini gypso och det randiga pappret från Sei - Chick-a-dee (Anna's bananas) som är vitt med rosa fåglar och blommor på baksidan. 

Ett lite plattare men ändå ...Blommorna är från Prima Marketing, off course. De är i färgen cream om jag minns rätt och jag har chalkat dem med creamy brown. Aprikosfärgade halvpärlor i hydragenorna. Guldtråd i gula blomman, cream-färgade 8mm pärlor på minirosornas stjälk och klara 4mm på gypsoblommorna.

(försökte få närbilderna i miniformat och klickbara, men av någon anledning går de inte att klicka upp, så de får bli fullstorlek!)


Och till sist en närbild på den tag som döljer sig bakom vårflickan...

Glad påsk är stämplat (tyvärr hann det torka innan det skulle embossas pga strul med barn och swirls) på baksidan av Anna's Bananas-pappret... En miniros, gypso, glaspärla och charm... Guldembossade swirls...


Vårgodis!

Underbart bloggcandy!
Pappersarken har en utlottning med bloggcandy ute just nu. Papper och blommor från Inkido som bara är underbara!  Jag som redan är såld på minirosorna har nu hittat en ny liten lila kärlek på bilden... Och inkidos papper är bara gudomliga. Titta in och var med du oxå! Pågår till 3 april (som för övrigt är en stor dag här hemma! Lilltjejen fyller 1 år!!)

Kika här:

 


Dotterns blåtira, polishelikoptrar & HÄRLIGA nyheter för ekonomin :-)

Inte ett år gammal än och har redan fått sin första blåtira... Hon ramlade och slog i ögat i vardagsrumsbordet förra veckan... resulterade i ett besök på akuten (utan åtgärd eftersom det inte behövdes tejpas, räckte med att de kände och kollade). Det har börjat ge sig och syns inte så bra på kortet.... men ändå.

Till råga på allt så jagar man just nu bankrånare med polishelikopter här hemma... helikoptern har cirkulerat över oss snart en halvtimme.... Swebank rånades efter lunch under pistolhot. Känns säkert att bo här, lovar! :-(

OOOHHHH!!!
Nu känns min dag nästan räddad! Våran bil fick fnatt för ett par veckor sedan och det dök upp en varningslampa som vi inte kände igen. Bilen är 3 år och 4 månader och har gått ca 4000 mil, dessutom stod den i stort sett helt still innan vi köpte den, dvs ca 8 månader! Nästan ny känns det som. Hur som haver. Vi lämnade in den för koll hos bilfirman som konstaterar att styrboxen (elektroniken) behöver bytas... 13.000kr + kostnad för arbetet! *gulp* Maken ilsknade till lite och påpekade att garantin gått ut för då 3 månader sedan men att bilen faktiskt inte gått mer än knappt 4000 mil vilket är ingenting. Ska man verkligen behöva ha så stora problem med en så ny bil?! Nej, det tyckte inte firman heller som menade på att det faktiskt var lite pinsamt men dock bara att konstatera. "Ni kan ju lämna in en "good-will-ansökan" säger killen och det gjorde vi. Idag hade de ringt och talat om att de inte bara stod för konstanden för delen som behöver bytas (13000!!) utan även för arbetet eftersom bilen är så pass ny. UNDERBART! Helt plötsligt känns det som jag har vunnit 15.000:- :-) Hade ju lixom räknat bort de pengarna ur kassan redan...

Makeover och ytterligare ett kort...

ÄNTLIGEN FÖRVARING
Familjen har tröttnat på att mina scrapsaker ligger utspridda i hela lägenheten... så i helgen fick jag äntligen åka till IKEA och shoppa förvaring. Underbart kul. Det blev inte helt som jag velat, boxarna är lite onödigt stora. Men de var till ett bra pris och dessutom så fanns det inga mindre om man inte ville ha glasburkar. Det vore förresten underbart snyggt med glasburkar men också väldigt opraktiskt med tanke på den lilla terroristen som oftast hänger på min höft och drar ner allt hon kommer åt (igår var det ett av brorsans 3 disneyglas som åkte i golvet till hans stora sorg). Hittade iaf lite lådor, en verktygsförvaring som jag bara inte kunde låta bli och lite småplock!  Mamma köpte en behållare för band åt mig helgen innan (TACK!)... Lite bilder:


Så där lagom vackert ;-) Men men... det är allt jag får rum med och all plats jag har i våran lilla lägenhet (72kvm på 4 pers). De röda lådorna är inte en del av pysslandet dock! En dålig bild, men lådorna heter iaf NOSTALGISK och var på rea *jippie* 29kr för 2st (cd-förvaring)! Fanns i mörkbrunt också... men eftersom verktygslådan är svart så tog jag vitt....


Låddan till verktygen heter KNÖS och är egentligen skrivbordsförvaring, svart fuskskinn :-) Besticklådan fick jag idéen till när jag har bloggat runt... Och tro det eller ej! Men provstickan som egentligen är til för potatis o dyl, använder jag när jag gör krull på ståltråd till blommor ;-)


Så var det problemet med pappersförvaring... Efter att ha surfat runt och kikat lite varstanns efter alternativ så hittade maken en sida med tips om pappalåda med arkivmappar i! Lådan (KASSETT tidskriftslåda) är inte perfekt i storlek, men rätt nära... Kan inte sätta på locket dock vilket är lite synd. Det fanns en låda som hade passat bättre men priset var ett annat och den var klädd med tyg vilket krånglade till det.


Skar hål på sidorna för att kunna få plats med hängmapparna SUMMERA. Behöver sätta något skyddande för att pappen inte ska trasa sönder när man drar mapparna fram och tillbaka (vilket inte kommer fungera ändå när det blir mer papper)... men har inget bra material hemma så det får vänta lite... Det fungerar iaf jättebra som förvaring!

PÅSKKORT OCKSÅ!

Nu är det inte så många kvar.... snart kan jag börja med andra projekt också! :-) Fast jag gillar att göra kort så det gör mig absolut ingenting att det tar sin lilla tid ;-)  Knåpade iallafall ihop ett kort till igår kväll när dottern hade somnat och sonen låg vaken i sin säng och skulle somna själv för första gången! Vilket han också gjorde efter 3 timmar (!).


Det är dåligt ljus och dålig skärpa ser jag. Men det går inte att ta kort när dottern  är vaken och uppe vilket hon är hela dagarna... Visste inte hur jag skulle få in "Glad Påsk!" med stämplar eller utstansat så det blev egen handstil i hörnet...


Primablommorna får vara med överallt just nu, nyförälskad som jag är... Stjärnan vann jag på Tradera förra veckan :-)  Stämpeln är av Penny Black (har den på ytterligare ett påskkort).


Har gjort egna fotohörn vilket var gö-enkelt. Har funderat över en die till grodan för hörnor, men hittar jag ingen jäääääättebillig så fortsätter jag nog göra egna...

Allt för idag! Sonen vaknade 05 och vägrade somna om, väkte hela familjen och sedan dess har vi varit uppe :-( Med andra ord, lite lagom trött och grinig mamma idag. Men så är det när de är sjuka och kinkiga.

Scrapliftat igen...

4 av 8 klara...
Men ibland är det kul med massproducering ;-) Här kommer med andra ord ytterligare ett påskkort! Har liftat upplägget av Darrrling på SS. Utmaningen pågår till 15/4 så det finns gott om tid att vara med! (och gott om tid för mig att kanske göra ytterligare ett kort och sedan vara rådvill om jag ska byta bidrag :-D ).


Pappret känner ni säkert igen precis som blommorna från Prima. Har gjort egna rosenknoppar för första gången, hittade idén hos Elisabeth! Där finns det många härliga idéer att hämta! Glad påsk är utstansat i QK-sophisticate (har ju bara 3 alfabet och bara 2 som kan passa på kort *ler*). Minibrads från Panduro och därifrån kommer även vårälvan som visserligen inte är en klassisk påskstämpel men urgullig och en av mina favoriter just nu. Lite tunn (!) koppartråd i stora blomman...Allt för idag, hinner inte lika mycket med båda barnen hemma och dessutom har min högra hand blivit illa sargad av vintervädret! Har ont och ser ut som om handen hamnat mitt i ett kattslagsmål :-( Har tom svårt att hyvla osten själv! Suck... Men SNART är det VÅR!!! :-D

I farten!

Fler påskkort
När jag ändå har allt framplockat så kör jag så länge jag har idéer och lust! Så här kommer påskkort nr 3... Detta är gjort till en på förhand bestämd mottagare till skillnad från de övriga... Gammelfaster som är galen i möss, tyckte därför att de fick platsa på hennes påskkort! :-)


Bazzil linnen cardstock i färgen pollen som kortbas. Papper från K & Co samt My minds Eye (off course just nu). Blommorna har ni sett förr ;-) Musstämpeln är från Penny Blacks Hugs (clearstamp), färglagt som alltid med promarkers. Textstämpeln är panduro. Ljust aprikosfärgade halvpärlor.

Ett par lite närmare...
That's it for now... kommer kanske ett till i morgon :-)

Nattsömn
I natt sov dottern riktigt bra! Somnade på 15 min, vaknade 2 ggr inom loppet av mindre än två timmar men somnade om på 10 min varje gång... sedan sov hon till 5 i morse! Så länge har hon aldrig sovit o sträck!

:-)


Ännu ett påskkort!

Först lite tack...
Vill jag bara säga tack till er som kikar förbi och lämnar en kommentar! Det värmer i hjärtat på en nybörjare med prestationsångest och noll stöd från maken ;-) Han är inte intresserad av scrapbooking för fem öre och det kan jag inte heller begära av honom. Han tycker allt är fint oavsett :-D Så varje kommentar jag får från er känns konstruktiv och kunde jag skulle ni få varsin kram allihop!

5 minutersmetoden
Vi kör ju sömnmetod för lilltjejen sedan i fredags här hemma och jag känner mig som världens sämsta mamma! Hon gråter sig till sömns och somnar visserligen snabbare för varje kväll vilket nog är ett framsteg men vaknar likt förbaskat efter någon timme (idag 30 min!) och är ledsen igen... Jag vet inte vad annat jag ska göra än att prova, för jag orkar verkligen inte ha det som vi har haft det på kvällarna sedan hon föddes för snart ett år sedan! Jag har aldrig gillat sömnmetoder, har trott på att vara nära och ammat henne till sömns... Men, min kropp och själ orkar inte längre. Jag har inte sovit en hel natt sedan hon föddes (och då räknar jag inte de månader under graviditeten som jag inte sov). Det var nästan likadant med sonen när han kom, men då var det bara han att ta hänsyn till. Jag är så trött att jag blir konstant kort i humöret och en tråkig mamma. Det här måste fungera! Blä!

Pyssel i kaos
För att få lite balans i själen och i tankarna så pysslas det således. Idag har det blivit ett påskkort baserat på en skiss från Hobbyhuset. Där pågår mars månads tävling runt ordet glädje... Eftersom jag älskade skissen så liftade jag den till ett av påskkorten... vet inte om "Glad Påsk" räknas som glädje så jag tänker inte skicka in det som bidrag... Men som sagt, gillade skissen :-)


Cudroy i en skum färg som går mot grönbeige som kortbas (minns inte namnet). Papper även idag från K& Co (köpte ju en hel stack!) Lilla vårflickan kommer från samma serie som hon på gårdagens kort, från panduro. Fler primablommor. Passar på att vinka till Elisabeth som jag liftat dem hos! *vink vink* Älskar dem och de kommer att beställas i fler färger (har nu lila, ivory, light yellow och en röd variant). Har äntligen fått använda kantstansen från Fiskars igen. En tag med dold text som sticker fram under stämpelmotivet. Halvpärlor i ljus apricos.


Tagen i helhet... känns något lite fattig, men jag vill inte stämpla mer på den heller. Nersmutsad med fluid chalk och prickar och streck av Liquid Pearls pärlemovit. Ljust gul organsa från Blommiga rutan.


Blommorna har fått lite touch av Liquid Pearl (både miniros, vilket knappt syns på kortet) och stora Primablomma.

Påskkort

Äntligen!
Nu är det här... allt nytt som låg och väntade på posten... Mums! Var på Skapa Hobby med Emily och mini-me igår och shoppade lite oxå... Ny stämpeldyna, fluid chalk, embossingpulver och prickigt band etc hamnade i shoppingkorgen tillsammans med stämplar från Penny Black och månadspaket... Mums mums!

Har gjort mitt första påskkort idag...
Det är tillverkat som bidrag i mars-utmaningen på svensk scrapbooking. Och så här ser det ut:


Stämpel från Panduros "vårflickor" färglagd med promarkers (tycker det är svårt att få det snyggt...). Papper från K & Co- contemporary, blommor från Prima och hemmagjorda blad. Lite bärnstensfärgad bling i hörnen. Under blommorna: Stämplat swirls från qk sophisticate clear stamps i brunt och embossat med klart pulver.

Lite närbilder off course ;-)


Blomman i mitten på blomman är från mammas pärlgömmor... ursöt tycker jag! Primablomman är embossad och har fått lite stickles (koppar) för lite extra bling... så även minirosorna...


Jag bara visste att jag skulle få nytta av alfabetstämplarna igen (tyckte först att de var lite tråkiga).

That's it for now... Dottern verkar vara på väg mot en förkylning så det blir inte mycket gjort...

Födelsedagskort

Kortet har väntat i lådan ett tag
Men nu tror jag att det är rätt säkert att lägga ut bilden :-) Mottagaren får det i helgen och jag tvivlar på att h*n hinner hit innan.


Det randiga och prickiga pappret (samt remsan där textstämpeln sitter) är införskaffat på Panduro och heter Old Fashioned Flowers - stripes. Silverpunchinella införskaffad hos Skapa Hobby. Tennfärgade "skruv-brads" från panduro. Eftersom 10 månader gamla dottern var med och stansade hål för bradsen så hamnade de lite snett, hon drog självklart i fjäderstansen precis som jag släppte den! Kissekatten kommer från landstoken och är färglagd med promarkers (nybörjare!). Textstämpeln är embossad i svart och kommer från Pink Cat studio. Som ram runt stämpeln har jag Stickles i färgen gunmetal.

Snabbvisit...

Svärföräldrarna kommer!
I morgon alltså... Och därför har jag haft pysselförbud sedan i söndags för att inte stöka till det alldeles här hemma ;-) Men det har inte hindrat mig från att shoppa lite (nu får det vara nog!). Minirosor i 4 färger, lite cardstock och ffa 13 promarkers! Ingen jag inte behövde så det får väl anses motiverat. Men när vi satt och åt middag slog det mig (aj!) att jag missat svart! En bra-att-ha-färg som jag bara glömt i all iver (och kanske av skuldkänslor för notan)... Ja ja, den får vänta mao...

Nu åker alltså sonen iväg i moron och blir borta... jag vet inte hur länge! Jag har ågren som vanligt trots att jag vet att han längtat och att han kommer ha det så bra... Men det är rysligt tomt här utan honom... :-( Vi ska försöka ta tag i lilltjejens eviga ammande när han är borta. Håll tummarna för att det blir bra!

Förhoppningsvis hinner jag pyssla lite i helgen. Har 3 utmaningar som jag vill delta i och det kliar i fingrarna! Hinner förhoppningsvis iaf stämpla upp motiven. Stämpla är inte min starka sida än direkt. Blir sällan nöjd och har inte riktigt fått in tekniken. Skulle vilja gå på lite kurs men vet inte hur det ska få plats i schemat...

Fläskläpp
Dottern ramlade och spräckte läppen idag. Blodade ner min vita t-shirt (en av de 2 utan permanenta matfläckar på *gråter*). Grät och hade ont, har fortfarande ont! Men det var inget att sy så det får självläka. Tänk vad de får stå ut med när de lär sig att gå...


Nyförvärv!

Måste bara visa!
Har köpt blommor!Längtar efter att få använda!

RSS 2.0