Hjärtstillestånd!

Dottern ramlade baklänges idag. Hon skulle resa sig upp från knä till ståendes i badrummet, höll sig med ena handen i elementet och jag hann inte med. Vips faller hon rakt bakåt, slår huvudet i dörrkarmen, hörnet på dörren (vasst!) och till slut i golvet. Världens duns ggr 3!! Det blev bara tyst, sedan spricker munnen upp på henne och släpper ut ett skrik av ren smärta och rädsla... Världen försvann för mig ett tag. Fick förhållningsregler från sjukvårdsupplysningen om att kolla henne var 20e minnär hon sov, självklart somnade hon ganska direkt efter fallet. Men hon har inte kräkts eller varit annorlunda så vi är nog på den säkra sidan nu....

Det är andra gången på 2v som skrämmer mig halvt medvetslös!!

Ögoninflammation och borrande!

Vi vaknade kvart över sex i morse! Inte av fri vilja, inte av väckarklockan och inte av barnen.... nej... istället vaknade vi av att det borrades i källaren så det skakade i kudden! Dottern vaknade och blev hysterist rädd. Sonen blev rädd och ledsen. Jag blev mest arg! Jag vet att de håller på att byta fjärrvärmepump i källaren och att den sitter rakt under vårat vardagsrum och sovrum. Men måste man börja så tidigt på morgonen!? Finns det ingen gräns för vad som är rimligt?! De började strax innan sex med att banka och fixa och sedan somnade jag om för att vakna igen av borren. Blev så arg! Hela dagen igår borrades det och Lilleman som inte är så förtjust i borrljud om han inte ser borrmaskinen gick och höll för öronen mest hela dagen Blä!

Mini-me vaknade med ögoninflammation. Vi har inte träffat någon som kan ha smittat henne, sonen har varit hemma från dagis (ledig) hela den här veckan... var kommer det infrån? Trodde i min enfald att man var tvungen att bli smittad av någon för att få sån't. Ja ja, det var iaf inget värre ;-)

"Mamma, nu ska jag bli en figur!" sonen snurrar runt på golvet, slår på armen och blir en Ben10-figur... "Vilken figur är du då?" frågar jag.... "Den med Tjinget!" ;-)

Äntligen Internet!!

Nu! Efter mycket om och men så har vi Internet hemma igen. Det har ju bara tagit nästan ett år den här gången, sist var det nog närmare 1.5 år ;-) Så skönt att faktiskt ha koll på  Internetbanken igen och kunna kolla sina mail mer än på helgerna förutsatt att man är hos någon som har Internet.

Sonen får vara hemma från dagis den här veckan eftersom vi ska ha storkalas på lördag och jag inte vill riskera att han ligger i något igen. Sist vi skulle ha kalas (den gången var det mitt födelsedagsrum) så låg vi genomförkylda med feber alla 4. Han blev jätteledsen när vi meddelade att vi var tvugna att ställa in och att farmor och farfar, mormor och morfar och alla andra fick stanna hemma. Den här gången chansar jag med andra ord inte. Även om det inte går något på dagis nu vad jag vet så tänker jag inte riskera att sitta där sjuk i helgen igen.  Vill inte se honom så ledsen. Jag vet att han missar lucia på dagis och det är hemskt. Men om man frågar honom om han vill vara hemma eller vara tomte på dagis så säger han "men mamma, jag har redan haft lucia på dagis" Det är med andra ord inte viktigt för honom vilket kalaset är.

Mini-me kryper nu runt från rum till rum och jag trodde att det skulle göra henne mer nöjd. Lite bättre har det blivit. Men hon är extremt mammig. Det går bra när jag inte är där... men om jag är hemma och går ifrån henne eller ger henne till någon annan så är hon otröstlig. "mammam!! mammamma! ljuder genom hela lägenheten. Gullunge. I gårkväll när hon vaknade i min famn så lutar hon sig bakåt (så hon såg pappa som satt brevid oss) och säger "pappa!" !! Min tjej börjar bli stor! Just nu jagar hon storebror som springer fram och tillbaka i vardagsrummet. Självklart över nätverkssladden som just nu ligger som en röd orm över hela vardagsrummet i väntan på att vi ska få ordning på trådlöst.

Lussefika/glöggparty på lördag som sagt. Eller försenad födelsedagsfika, vilket man nu väljer att kalla det. Hur som helst så ska glöggsetten invigas! Jag fick glöggset i julklapp för några år sedan och året efter fick jag ett till i födelsedagspresent. Eftersom varken jag eller maken dricker glögg så har allt legat trygg nedpackat i en kartong men nu fick jag äntligen en ursäkt att plocka fram det och faktiskt använda det. Mamma kommer bli så stolt över mig ;-)

Nej! Nu reser sig dottern mot tvättställningen igen... blir snart tokig.

RSS 2.0