Helgpyssel

Började igår och slutförde idag. Har två födelsedagsfiranden nästa vecka... Och efter att ha spenderat förra lördagen på Skapa Hobby  var jag full av idéer och skaparlust igen. Har börjat träna lite smått på stämpling men det är knepigare än man kan tro ;-) Valde därför två kort utan motivstämpling med färgläggning och höll mig till basics och lite stämplar i ton i ton typ... Älskade månadspaketet som jag fick ta del av! (Tack!)... kommer nog bli en beställning på det framöver.


Till en blomtokig gammelfaster :-) I lilla kuvertet ligger frön till "slinger-krasse". Ljusgrön cardstock som bas (panduros bas-serie), Designark även det från Panduro, Fick tips av Eva och Emily om en tidning där mallar till kuvert och kortficka fanns med, så även stämpeln med "Lots of love". Hittade "Happy Birthday"-stämpel och kopparfärgat glitterstick på Skapa Hobby. Stämpelfärg (coffea bean) hade jag sedan tidigare. 3 mörkröda hjärt-brads.Till farmor min som fyller 88 år på fredag! Ljusgrå cardstock från Bazzil som bas. Cardstock, designark, blommor och band fanns med i månadspaketet från Skapa Hobby. Kompletterade med pärlor och strass från gömmorna ;-) Stämpeln följde även här med från tidningen :-)

Har lagt en beställning på en CuttleBug också, så snart är jag stolt ägare till en egen "groda". Letar redan dies och alfabet på tradera! Wiiiee!

Snöbollar

Vi kom för sent till dagis i morse. Sonen skulle göra snöbollar hela vägen och jag hade inte hjärta att stoppa honom... När vi väl kommer dit så visar det sig att barnen i hans grupp ska vara INNE! När det är vackert väder och snö som faktiskt var användbar för första gången på länge... Nej, så kan vi inte ha det! Lilleman ville inte gå in och det förstår jag. Småbarnsgruppen var ute och deras fröken sa att han självklart fick vara ute med dem. Så jag springer in och meddelar lillemans fröknar att han kommer att vara ute med andra gruppen... varpå de fick myror i rumpan allihop och gick ut istället ;-) Det lönar sig att påminna om vädrets underbara möjligheter med snögubbar, pulkaåkning etc :-D

Har vi tur och håller oss friska så har vi barnvakt över natt i helgen!! Självklart bara till ena barnet (mini-me är för liten och sover inte utan mig än, jobbigt men sant). Men va skönt att slippa nattning på kvällen och dessutom veta att maken inte behöver gå upp under natten utan kan ligga i våran säng för omväxlings skull! UNDERBART :-) Nu börjar det mala, man kanske skulle göra sådana där nyttiga och välbehövliga saker när vi är ett barn mindre... typ IKEA, storstäda, fixa och dona... men.... näää... vi behöver en kväll utan oro för att någon ska vakna om vi tittar på film och myser. Lilltjejen vaknar väl, men hon sover ju ändå inte utan mig så hon får väl vara uppe då!

Hade en "tjejdag" i lördags med en vännina. Första riktiga dagen utan barn sedan lilltjejen föddes, det behövdes också. Var i Stockholm och besökte världens härligaste affär, bara papperspyssel för hela slanten *me like*. Hade kunnat stanna kvar för alltid tror jag!! :-D Lunch ute utan barn, har inte hänt sedan december 2007 (och då var det lunch på jobbet, räknas inte riktigt).

Saknar att träffa och umgås med vänner och bekanta. Den här årstiden är hemsk, är det inte vi eller barnen som ligger sjuka så är det de man vill träffa... Längtar efter vår och mindre förkylningar och magsjukor!

Tillbaka i vardagen

Hjärtat i halsgropen. Sonen är tillbaka på dagis. Jag ringde innan för att höra hur det stod till med magsjukor etc och alla var friska säger fröken. Kommer dit, klär av sonen och han springer iväg till kompisarna överlycklig för att vara på dagis för första gången på en månad. Så pratar jag med fröken, samma som jag tidigare pratat med i tfn... jo då, de var friska. Men hälften av personalen var sjuk, flera barn hade legat magsjuka i förra veckan osv. Vad gör man? Jag kunde ju inte gärna tala om för sonen att det redan var dags att gå hem!? Så n är han där, jag har magknip av nervositet och vet inte hur jag ska göra i morgon. Blä va jag tycker illa om det här! Jag vet att man inte kan skydda dem från allt och att man inte kan låsa in sig hela vintern av rädsla för just magsjuka. Men jag är så enormt rädd att jag inte vet vad jag ska göra. Nästa höst har jag ju inget annat val än att lämna på dagis men just nu har jag ju lyxen att ha dem hemma och det känns värdelöst att lämna sonen där när han kanske blir sjuk på köpet. BLÄ! Jaja... nu är han där iaf. Jag får fortsätta oroa mig.

Mini-me försöker gå. Men som tur är så går det inte riktigt än. Hon står lull (dvs utan stöd) någon halvminut eller tills hon inser att hon inte håller i sig. Favoritleksaken är ett aktivitetsbord hon fick av farbror i julklapp. Det spelar musik och då står hon och gungar i takt och skakar på huvudet. Äter dåligt just nu men det beror nog mest på alla tänder som kryper upp en efter en.

Dags att leta jobb? Insåg nyss att lilltjejen börjar bli stor och ringde kommunen för att höra mig för om dagisköer. Minst 6 månader kommer det ta att hitta en plats, men det var vi beredda på. Nu kommer bara frågan. När är det dags att börja leta jobb. Jag vet att det finns jobb för mig där vi bor, med det jag är utbildad till.... men jag vill inte söka av 2 anledningar... För tidigt känns det som. Maken kan ju vara hemma också, det är inte det. Men just nu passar det väldigt illa för honom att vara hemma även om han nog skulle vilja... och dessutom vill jag nog helst vara hemma ett tag till. Började jobba när sonen var 9 månader och det känndes aldeles för tidigt. Vill iaf ha ammat klart innan jag börjar och det verkar inte vara någon ändå på ammandet :-/ HJÄLP!

"NEEEJ!!! JAG VILL INTE ÅKA HEM!!! LYSSNA PÅ MIG!!! VÄND BILEN NU MED DET SAMMA!!! " (Lilleman i bilen på väg hem från mormor och morfar igår... vi fick tvinga in honom i bilen utan ytterkläder och han skrek hela vägen hem.... tror ni han älskar sin mormor och morfar? ;-) Han ville sova över men det går ju inte när morfar ska upp och jobba!)

RSS 2.0