Lördagspyssel

Lördag kväll och halva helgen avklarad...
Började dagen med en tur till ÖB som nyöppnat i stan. Folk var som galna och det stod väktare utanför som hade insläpp! Lång kö för att komma in! Sanslöst! Vi var där innan det blev kö som tur var... Hittade min tandkräm som inte längre går att få tag på i våra "vanliga affärer"-

Layout
Har knåpat ihop en layout till månadsutmaningen (15/2-15/3, Karehed) i att lifta månadens medlem på svensk scrapbooking. Valde att lifta temat/layout eftersom jag föll pladask för ett av hennes alster... Bidde så här :-)

(Korten är rätt dåliga! Saknar bra ljus och det blir grynigt...)

Papper från My minds eye - everyday tango. Ljusblå knapp som knappt syns på kortet. Titeln är lackad med 3D-lack vilket inte heller syns... I Journalingen står : "Daniels åker själv för 1a ggn! Full fart i backen! Jan 2009." Det var faktiskt första gången han vågade åka snowracer helt själv! Lilla räddharen där ;-) Gröna minibrads på hö sida...

Nära nog? ;-)

Inte heller sticklesdetaljerna på snöflingorna går att fånga på bild! Men här går de iaf att ana...


Hittade snöflinge-charmen på Tradera och kunde inte låta bli!

Blog Candy to die for!

Eller vad säger ni?!?
Helt underbart blog Candy finns hos Deleelsia: Lycka är pyssel :-) Fullkomligt älskar de små blommorna från Prima Marketing!


Linnéa-layout :-)

Det blev en färdig lo ändå :-)
Bilderna var för små för att vara ensamma på en lo och fantasin var=0... Men så kom en skissutmaning som jag gillade! Här är mitt bidrag till Skissutmaning för 15/2-15/3 på svensk scrapbookings hemsida :-)


Grand Journal och sofisticate, Strass i snöflingorna på pappret, guldfärgat silkespapper och blandade blommor. Stämplar från qk clearstamp Sofisticate. Tillägg: pappret är från Panduro och heter "Sitting raindeer", Det röda med snöflingor minns jag dock inte...

Och så några närbilder för den som vill ;-)








Nya papper :-)

Har shoppat
Barnen och jag har varit på stan idag och hämtat paket på pressbyrån (vår DHL-servicepoint). Mums va mycket fina papper det var i paketet. Har köpt My Minds Everyday Tango och K & Company - Contemporary... hela serierna och totalt 110 papper. MUMS! Vissa så solklart min stil och andra var lite att bita i ;-) Men framförallt så var det inte sockersött och roooosa allt ;-) Tänkte att det var dags att vidga vyerna lite och lyfta blicken från det jag normalt sett faller pladask för. Nu är det bara att sätta sig och titta igenom, sortera lite och plocka bland korten. Behöver enfärgad cardstock till, men har inte velat beställa innan jag fick paketen eftersom det ju inte direkt är någon nackdel att kunna färgmatcha lite ;-)

Har även fått upp ögonen för distresser vilket jag INTE har beställt än. Måste låta plånboken vila lite ett tag, men sen så! Har ju en beställning från Skapa Hobby som ligger och väntar och en på panduro som jag inte vågat skicka iväg än. Maken bara suckar ;-)

Ytterligare en "jul-lo" på gång
Hittade en layout till korten på dottern som skulle scrappas... Svensk Scrapbookings skissutmaning för 15/2-15/3 visade sig passa rätt bra... Eg väntar jag bara på att få tid att montera ihop och stämpla det sista. Det mesta jobbet är klart, ska dock "snöa" ner några av papperna innan... Det tar sådan tid när barnen är hemma... hm... :-D
Kort kommer så fort jag får tid att ta några. Lilltjejen vill gärna hjälpa mamma ta kort och resultatet blir inte strålande!

Återkommer!!!

Min första "riktiga" LO :-)

Började ju fuska lite med bröllopsboken. Men det här är den första som riktigt varit tänkt som LO. Bilden är från julafton och på sonen som ville ta med julbocken hem sen "jag gillar den!".

Bättre skärpa på det första kortet och bättre (mer riktig) färg i det andra...



Panduros julserie "hold on". Titel från Provocraft Harmony och QK Grand Journal (det senare målat med holografiskt lack). Textstämplar ocn swirls från QK Sofisticate. Silverpunchinella, QK snowflakes, babyblå organza med vita prickar, minibrads från panduros "klara färger",


Självklart lite närbilder!




Hade eg velat spegelvända kortet men insåg inte det förän jag satt med layouten i handen ;-) Chalkat med vitt (dew drops). Metallhörn från Panduro. De två hjärt-blingstenarna närmast "Daniel" är från K & Co och de mindre från Tilda (panduro)


Punchinellan är i silver, men ser vit ut på kortet... De vita snowflakes'en är utstansade i pärlemopapper, men eftersom det är semi-transparent syns det dåligt på korten det också (har en bra kamera men ljuset är dåligt inne!).





Insåg nyss att den blå snowflaken hamnat med baksidan upp :-/ Men men... knappen är från en av pappas gamla skjortor :-D

Mitt första tävlingbidrag...

Vågar jag?!?

Vet inte om det egentligen duger för att vara med i en skisstävling... men jag tänker bjuda på mig själv den här gången och ta mod till mig. Det är så många som är duktiga så jag blir knäpp! Det är otroligt inspirerande att kika runt i andras bloggar och se alla möjligheter och idéer som bara frodas där ute! Skisstävlingen var en utmärkt ursäkt för att få göra kort fast jag inte har någon egentlig anledning (som maken tycker iaf). Har ju inte suttit och gjort bara för "skojs skull" utan bara när jag har en klar agenda som någons födelsedag eller så. Skissen såg enkel ut, men jag har som vanligt svårt att se resultatet innan det är klart och det är väl nybörjaren i mig som spökar skulle jag tro.

Men så här blev det iaf. Mitt bidrag till Pysselgårdens skisstävling för februari:



Mörkbrun Bazzil som kortstomme. Ett designark från Creative Imaginations (Signature Collection). En princessälva från Panduro design färglagd med Promarkers och glitterlack på vingarna. Liquid Pearls. Blandade blommor och qk die cuts (Rev Flourish och snowflakes). Textstämpeln är en clearstamp från QK Sofisticate.

Några närbilder...




Kalasklädda

Vi var på 75-årskalas igår :-)

Så här är de uppklädda och fina, ungarna mina...

 

Posten kom med paket :-)
Dök upp 2 qk dies (snowflakes och flourish) på posten idag, ska testas ikväll! Har även köpt ett par alfabet till (qk Grand Journal och qk sofisticate mini)... ska bli kul att testa. Sen får det vara köpstopp ett tag för pengarna bara springer iväg och med 2 dagars fp i veckan så blir det inte många kronor över ;-) Har dock en stämpelsats från Penny Black som ligger och väntar på Skapa Hobby. Och det är klart, för att kunna scrappa så behövs papper... men det får vänta iaf ett par veckor nu! Väntar på några minuters fritid så ska jag slutföra ett födelsedagskort också *blink blink*

Novablomma

Tänkte göra ett försök på en novablomma. Tycker att det är svårt att få ihop det i "mitten av åttan". Det blir glest just där och när jag försöker få till det så blir det lite snett och rörigt. Men ganska nöjd är jag iaf :-) Tyvärr kommer inte strassen till sin rätt på kortet, ser mjölkig ut. Har försökt med en silvertråd också men den var för grov och för vek... gick inte alls.

Men så här blir iaf resultatet:

 


Ungarna små

Måste bara lägga in ett par bilder på trollen här hemma. Sonen vill INTE vara med på bild och gör allt för att undvika kameran. Men här är de iaf :-) Trollungar!

Maken är hemma med 39 graders feber och influensa så det blir inte så mycket gjort just nu...  Har iaf betalat för grodan och beställt lite papper och en ny vattenlöslig svart stämpeldyna från Skapa Hobby. Tack för hjälpen Eva och Maria!! Nu ska jag bara få några minuter över så jag kan hämta sakerna :-) Har också köpt ett alfabet (Harmony, provocraft) så får vi se om det blir bra... var ett bra pris och de jag "egentligen" ville ha tag på är dyra och tydligen ovanliga.

Ja just det! Bilderna var det ja!!

 

I väntans tider

En groda på väg. En grön, rund och go liten sak som jag längtar efter :-) Har suttit och kikat lite på tradera efter alfabet och dies men hoppas fortfarande på lite smakråd vad gäller val av alfabet, de är ju långt ifrån gratis! Har förälskat mig i 2 emossingdies från Cuttlebug (ett som jag testade för några veckor sedan på Skapa Hobby, och ett med text som jag sett på nätet när jag rotat runt... minns dock inte namnet). Är även på jakt efter dies med cirklar, blommor och en som jag sett med små löv. Fattar bara inte var pengarna ska komma ifrån. kanske man kan be om en tidig 30-årspresent ;-)

Vet att det ligger 3D-lack och väntar på mig, ska bli kul att testa :-)



Tänkte vara med i en utlottning av lite "blog candy" också... I Skapa Hobbys blogg finns mer info!
Till råga på allt så matchar det bloggen min :-D Kan det vara så att det är favoritfärgerna just nu!? :-D

090205-candy


Alla hjärtansdagskort

Blir inte riktigt som jag tänkt. Känns lite mesigt på något sätt. Det är inte monterat än och fåglarna ska ha ett lager färg till eftersom de blev för ljusa. De är dessutom stämplade i guld eftersom jag inte har fått tag på svart vattenlöslig stämpelfärg än. Dåliga kontraster mao. Jag vet inte... känns plottrigt men ändå som att något saknas...



Det blev klart till slut. Ändrade runt lite och bytte strassen mot vit, stämplade om med svart ändå.. Nu känns det iaf lite bättre...


Behöver tips om färgläggning och stämpelfärg

Har trixat lite med stämplar och när jag färglägger så blöder motivet i konturerna... Dessutom blir kissekatt lite grådaskig trots att stämpeln är väl infärgad. Ska testa att embossa nästa gång tänkte jag, då kan det ju inte blöda vid färgläggning tänker jag ;-)

     

Lite bilder ur bröllopsboken...

Finns saker jag funderar på att fixa till. Men samtidigt så känner jag inte för att slita ur korten och börja om nu när jag äntligen är klar. Tog ju bara ett år drygt att få korten i album menar jag! Inte scrappat, men lite bling iaf ;-) Och så har jag ju faktiskt skurit ut namn och datum för hand, det är iaf något!



  


Nytt utseende...

... kan det passa? Lämna gärna omdöme om ni vågar ;-) Ni som mot all förmodan hittat hit :-D

RSS 2.0